mandag 2. februar 2009

detta har eg lust t å laga mg!!! namnam :9

Sjokolade suffle Skriv ut oppskriften!

En nydelig, men mektig dessert.

Antall porsjoner: 6
Tilberedningstid: 30 min.

Ingredienser:
3 ss strøsukker+ 1 ss ekstra til strøing
140 gram usaltet smør
175 gram mørk sjokolade i biter
4 store egg, separer plommen fra hviten
2 ss appelsinlikør (kan sløyfes)
1 ss melis til pynt

Saus:
12 ss kremfløte
170 gram mørk sjokolade, i biter
4 ss appelsin likør

Tilberedning:
Smør 6 små ovnfaste former, og strø sukker over bundet og sidene. Hell av overskyttende sukker. Plasser skålene på ei stekeplate.

Hakk smøret og ha det i en kasserolle sammen med sjokoladen. Smelt over svak varme, husk å rør. Ta kasserollen av plata og avkjøl litte granne. Pisk inn eggeplommene, en av gangen, og tilsett likøren. Sett røren til side, rør innimellom.

Pisk eggehvitene stiv. Tilsett 1 ss sukker og pisk hardt. Tilsett resten av sukeret, 1 ss av gangen, fortsett å piske til hvitene former stive topper. Rør FORSIKTIG en fjerdedel av hvitene inn i sjokoladerøren, deretter blander du hele sjokoladerøren inn i resten av eggehvitene MED EN METALLSKJE.

Del blandingen mellom de 6 skålene og stek i forvarmet ovn på 220 grader i ca 10 minutter, til de er hevet og stekt.

Sausen:
Kok opp kremfløten over svak varme. Ta kasserollen av platen og tilsett sjokoladen og rør til den er smeltet. Rør inn likøren.

Strø over melis, og server umiddelbart med varm sjokoladesaus til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar